Met het verenigen van vakspecialisten die nauw aan elkaar zijn verbonden, snijdt het mes wat mij betreft aan twee kanten; enerzijds hebben wij als specialisten nu een perfect platform om kennis en ervaring op niveau met elkaar te delen en helpen we elkaar zo naar een steeds hoger platform. Anderzijds is het voor opdrachtgevers natuurlijk prettig om te weten welke mensen in huis worden gehaald om de klus te klaren en zijn ze verzekerd van kwaliteit en echte vakidioten. Met een steeds veeleisender en complexer wordende samenleving, is dit gilde volgens mij precies hetgeen de markt om vraagt.

RICHARD MARTENS

Het fundament onder SMART4Apex

Richard is web-ontwikkelaar van het allereerste uur. Begonnen als ontwikkelaar is hij doorgegroeid tot Principal Development en verantwoordelijk geweest voor de realisatie van zeer grote websites. Voorbeelden hiervan zijn o.a. diverse voor Toshiba Europe vervaardigde websites en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Richard is Oracle-professional vanaf 1999 en nu gespecialiseerd in de gebieden APEX, PL/SQL en de Apex Infrastructuur. Gezien zijn uitgebreide ervaring met web-ontwikkeling is hij daarnaast specialist voor wat betreft de onderwerpen HTML(5), CSS, Javascript en web-services. Richard is een groot voorstander van het delen van kennis en ervaring. Zo heeft heeft o.a. als geestelijk vader aan de wieg gestaan van het kennisplatform Warp11 en geeft hij regelmatig presentaties over diverse onderwerpen. Zijn gebruikersnaam op het Oracle forum is “rima”.

Richard is als penningmeester lid van het bestuur van de coöperatie.

In december 2015 is hem de Oracle Ace award toegewezen: “Ik ben zeer vereerd met deze nominatie en blij dat ik nu deel mag uitmaken van een groep experts waar ik enorm veel respect voor heb.”