SMART4Apex biedt de mogelijkheid om met collega’s op hetzelfde niveau te werken. We kunnen van elkaar leren en taken verdelen naar specialisme. Met deze groep kwaliteitsontwikkelaars zullen projecten goed en snel worden afgerond. Zo is het mogelijk om eigen projecten te doen en aan te bieden, iets dat voor een ZZP-er heel lastig is. Op deze manier is het mogelijk om als ZZP-er echt te ondernemen.

DICK DRAL

Van elkaar leren en taken verdelen naar specialisme

Dick heeft een passie voor ICT. Hij houdt van uitdagingen, waarvan de oplossingen niet voor de hand liggen. Hij vindt het leuk om met opdrachtgevers na te denken over effectieve oplossingen voor hun vragen en problemen. In webapplicaties met APEX ziet hij de mogelijkheid om allerlei typen oplossingen te creëren. Met de flexibiliteit van HTTP en HTML kan heel snel een simpele applicatie worden gemaakt en ingezet. Dit staat het maken van complexere (deel)oplossingen niet in de weg.

Dick heeft sinds 1988 Oracle applicaties geschreven. Vanaf 1995 is hij zich gaan interesseren in het Internet en HTML. Na aanvankelijk applicaties te hebben ontwikkeld met PL/SQL en Oracle Webtoolkit vond hij in Apex het hulpmiddel, waarmee snel en goed functionaliteit kon worden gerealiseerd. Na een 20-jarige carriere bij het ministerie van LNV, waarbij hij in diverse functies heeft gewerkt, heeft hij de stap gezet naar zelfstandigheid. Als ZZP-er werkt hij nu al ruim vier jaar op opdrachten met APEX. Hij voelt zich helemaal thuis in PL/SQL, HTML, CSS en Javascript/JQuery. Als het nodig is, kan hij Java inzetten als aanvulling om bijvoorbeeld Excel of PowerPoint bestanden te verwerken.