APEX is wat mij betreft de ideale schakel tussen database en webclient. Enerzijds maakt de declaratieve manier van ontwikkelen het mogelijk om eenvoudiger en sneller professionele webapplicaties te realiseren. Anderzijds biedt Application Express ook nog de vrijheid om andere webtechnologie te integreren om zo tot de ultieme oplossing te komen. Vooral de volledige integratie van SQL en PL/SQL in APEX is in mijn ogen één van de belangrijkste factor voor het succes van APEX. SMART4Apex betekent voor mij de plek waar collega’s met grote passie voor APEX elkaar hebben gevonden en die samen willen gaan voor een optimaal resultaat voor de klant.

CHRISTIAN ROKITTA

APEX is wat mij betreft de ideale schakel tussen database en webclient

Christian is zijn carrière als Oracle ontwikkelaar begonnen in 1992 bij een onderzoeksteam van de Pharma divisie van Hoechst AG in Frankfurt. In die tijd begon hij zich ook in de (nog opkomende) standaard HTML te verdiepen en werd de basis gelegd voor zijn passie; de Oracle database en het internet met elkaar integereren. In 1996 emigreerde Christian naar Nederland om als Custom Development Consultant voor Oracle Nederland te werken. Daar gebruikte hij voor het eerst de Oracle Web Toolkit, welke nu het fundament van APEX vormt. Vervolgens is hij in dienst getreden voor Scamander Solutions; een bedrijf dat zich specialiseert in de conversie en migratie van ERP systemen en business intelligence. Oracle EBS hierbij in het bijzonder.

Sinds 2010 werkt Christian als onafhankelijke professional en heeft hij op verschillende congressen presentaties over APEX verzorgd. Onder andere bij het OGH APEX congres (APEX World) in 2011 en 2012 en bij de ODTUG KScope Conference in 2011 en 2012 in de VS. Daarnaast ontwerpt hij, onder de naam THEMES4APEX, op maat gemaakt userinterfaces voor het APEX ontwikkelplatform.

Christian is als secretaris lid van het bestuur van de coöperatie.